Metsästäjänleipä

4 reilunkokoista viipaletta hiivaleipää tai paahtoleipäävoita paistamiseen4 leikettä vasikasta, possusta tai naudastasienimuhennos:noin 500 g valmiiksi käsiteltyjä sieniä esimerkiksi tatteja, kantarelleja, suolasieniä tai herkkusieniäöljyä tai voita paistamiseen(1 pieni sipuli)0,5 dl vehnäjauhoja2 dl vettä2-3 dl kermaasuolaamustapippuriaaavistus cayennepippuria0,5 dl valkoviiniä tai kuivaa sherryätuoretta timjamia

Paista leipäviipaleet voissa kauniin ruskeiksi ja aseta ne valumaan talouspaperin päälle. Ruskista pilkotut sienet öljyssä tai voissa ja ripottele sekaan vehnäjauhot.

Lisää vettä ja sekoita hyvin. Anna kiehua hetken. Lisää mausteet, kerma ja viini ja keitä muhennos sakeaksi. Lisää lopuksi tuoretta timjamia.

Paista leikkeet kypsiksi voissa. Aseta leipä lautaselle, sen päälle leike ja lopuksi sienimuhennosta.

Koristele annos retrohenkisesti salaatinlehdellä, tomaatilla ja kurkulla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.