Menorcan saa pian paketissa

Vain kolmetoista kilometriä Mallorcan auringonpalvojien kansoittamista rannoista koilliseen sijaitsee Menorca, Baleaarien pohjoisin ja tuntemattomin saari. Timo Nieminen

Timo Nieminen

Baleaarien saariryhmään kuuluvaa Menorcaa kutsutaan usein Mallorcan hyväkäytöksiseksi pikkusiskoksi. Syy nimitykseen on selvä: kun Mallorca avasi kaikki ovet ja ikkunansa turismille, Menorca rajoitti tylysti hotellirakentamista. Espanjalle kuuluvat saaret ovat kuin eri maailmasta, vaikka lyhyimmillään niiden välimatka on 13 kilometriä.

Ja kuuluuhan Baleaarien saariryhmään myös Ibiza, bilettäjien ikuinen paratiisi. Siitä Menorca on henkisesti vielä kauempana: Ibiza elää yökerhoistaan ja klubeistaan, Menorcalla niitä saa etsimällä etsiä.

Mutta jos etsit kesälomamatkaltasi lähes tyhjiä hiekkarantoja, harvinaisia lintulajeja ja vaellus-/pyöräily- tai hevosretkiä, Menorca on sinun saaresi.

Suomesta ei ole viime vuosina tehty pakettimatkoja Menorcalle, mutta sinne on päässyt esimerkiksi Barcelonan tai Mallorcan kautta. Torstaista 20. lokakuuta lähtien Menorcan-retki tulee suomalaisille huomattavasti helpommaksi, sillä Finnmatkat alkaa myydä sitä kesäkauden 2012 pakettimatkakohteena. Ensimmäinen lähtö on toukokuussa.

Menorcan saaresta lisää sunnuntain Keskisuomalaisen Matkalla-teemassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.