Nyt herkutellaan hirvenlihalla

Päivi Lehikoinen

Hirvenliha on naudanlihaan verrattuna vähärasvaisempaa. Lihassa on rasvaa vain 24 prosenttia ja energiaa 112 kilokaloria sadassa grammassa - naudan vastaavat lukemat ovat 49 ja 153.

Vähärasvaisuuden takia on toisaalta tavallista, että tummaan ja karkeasyiseen hirvenlihaan lisätään esimerkiksi jauhelihassa kolmasosa possua mehevöittämään lihaa. Possu myös parantaa lihan rakennetta esimerkiksi pyöryköitä tehtäessä.

Hirvenlihassa on varsin mieto riistanmaku, jota ei kannata peittää liian voimakkaalla maustamisella. Makua tukevat esimerkiksi sipuli, mauste- tai mustapippuri ja katajanmarjat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.