Hirvisoppa

400 g soppalihoja

200 g lanttua

200 g porkkanaa

200 g perunoita

maustepippuria

suolaa

vettä

(ripaus sokeria)

Puhdista liha kalvoista ja turhasta rasvasta, paloittele liha. Pane lihat kiehumaan kylmään veteen niin, että ne peittyvät. Seuraa kiehumisen alkua ja poista vaahto.

Jos haluat tosi kirkkaan liemen, keitä juurekset erikseen. Pane ne kuutioituna ja hyvin huuhdeltuina toiseen kattilaan niukkaan veteen kiehumaan noin kymmeneksi minuutiksi, ota liedeltä ja anna hautua jälkilämmöllä.

Lisää lihakattilaan 6-8 maustepippuria ja teelusikallinen suolaa. Lihaa pitää keittää riittävästi, mutta niin että liemi säilyy kirkkaana. Se voi viedä tunninkin.

Kun lihat ovat kypsiä, nosta ne kattilasta ja siivilöi liemi. Huuhdo kattila ja kaada liemi takaisin.

Siivilöi juuresten keitinliemi ja pane lihat ja juureskuutiot takaisin kirkkaaseen liemeen. Anna makujen kiehua lempeästi yhteen. Tarkista suola.

Jos porkkanoiden ja lantun makeus ei riitä, voit lisätä ripauksen sokeria levittämään aromimaailmaa. Sokeri leikkaa suolan terävän kärjen pois.

Keiton kumppaniksi sopii kevyesti paahdettu rieska tai ruisleipä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.