Video: Kaikkien aikojen oudoin YouTube-hitti

Timo Nieminen

Autot ovat ziljardibisnes. Niinpä autonvalmistajille tarjotaan tuhatmäärin erilaisia innovaatioita. Niistä 99,9 prosenttia ei koskaan päädy tuotantoon.

Kun amerikkalainen Jatech LLC -yhtiö esitteli viitisen vuotta sitten uudentyyliset autojen ovet ja julisti niiden mullistavan ainakin henkilöautojen oviratkaisut, monet mainosvideon katsojat epäilivät koko keksintöä suureksi huijaukseksi.

Mutta Jatech LLC todella oli olemassa. Se kehitteli kaikenlaisia innovaatioita, vaikka ei saanut ilmeisesti yhtäkään niistä oikeasti toimimaan saati myytyä. Toiminnassa oli aitoa Rytsölän veljesten henkeä: kymmenet miljoonat dollarit talteen hyväuskoisilta sijoittajilta ja sitten yhtiö söpösti konkurssiin. Samat puuhastelijat ovat sittemmin yrittäneet uudestaan ainakin Joalto Design Inc -nimellä.

Joka tapauksessa Jatechin oviratkaisu on jäänyt elämään internetissä. Esittelyvideo löytyy monista nettiosoitteista, ja sitä on katsottu yhteensä ainakin 14 miljoonaa kertaa. Aika huikea määrä YouTube-videolle, jossa pelkästään näytetään kuinka auton ovet aukeavat ja menevät kiinni.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.