BMW nipisti 3-sarjan kulutuksen 4 litraan

Teppo Komulainen

BMW on paljastanut kuudennen mallisukupolven 3-sarjan sedaninsa, jonka lanseeraus tapahtuu ensi helmikuussa.

Uuden Bemari-kasvoilmeen lisäksi auto on saanut tuntuvasti lisää senttejä. Kokonaispituus on kasvanut runsaat yhdeksän senttiä ja akseliväli viisi senttiä. Edessä raideleveys kasvoi 3,7 senttiä, takana 4,7 senttiä.

Etenkin takamatkustajien kerrotaan saaneen huomattavasti aiempaa paremmat tilat. Tavaratila kasvoi 20 litraa 480 litraan.

Muista mitoista poiketen painoa on onnistuttu pudottamaan 40 kiloa.

Pienemmän ykkössarjan tapaan myös 3-sarjan moottorit ovat uudessa polvessa turboahdettuja. Aluksi tarjolle tulee kaksi dieseliä ja kaksi bensakonetta. Kahden jatkojalostetun dieselin lisäksi tarjolla on tuttu kuusisylinterinen bensakone ja uusi nelisylinterinen bensaturbo eli BMW 328i.

Alun konevalikoima kulkee nimillä 320d EfficientDynamics Edition, 320d, 328i ja 335i. Tuttuun tapaan i on yhtä kuin bensapata.

Maaliskuussa moottorivalikoima täydentyy, kun mallit 316d, 318d ja 320i tulevat myyntiin.

Taloudellisin moottori takavetoautossa on alkuun kaksilitrainen, 163-heppainen diesel eli 320d EfficientDynamics Edition, joka kuluttaa 4,1 litraa sadalla. Vastaavat hiilidioksidipäästöt ovat 109 grammaa kilometrillä.

Janoisin 335i vie 7,9 litraa bensaa sadalla kilometrillä.

Ensi vuonna esitellään myös hybridi ActiveHybrid3.

Ensimmäisenä kokoluokassa myös 3-sarjaan tulee tarjolle kahdeksanportainen automaattivaihteisto, joka on saatavissa kaikkiin moottoreihin, ja mukana tulee myös sammutusautomatiikka. Vaihtoehtona on kuusiportainen käsiaski.

Halvin vaihtoehto on BMW 316d TwinPower Turbo, joka maksaa 36 989 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.