Montako sopii uuteen VW up!:iin?

VW:n tiedotusosaston ihmiset osaavat matkata tilaa säästäen: 16 samaan kyytiin! Volkswagen

Martti Ratia

Aitoa 50-lukulaisuutta oli yrittää ängetä niin monta ihmistä yhdellä kertaa puhelinkoppiin tai Miniin (60-luvulla) kuin mahdollista. Nyt samaa on kokeiltu uuden Volkswagen up!:in kanssa, tuon kätsyn kaupunkiauton, joka kirjoitetaan ärsyttävästi heittomerkin kera ja pienellä kirjaimella (!).

Uusi ja ensimmäinen up!iin ahtautumisen maailmanennätys on siis totta. Samalla tuli todistettua, että pieni voi olla suurta. Neljän hengen 3,54 metriä pitkään, 1,64 metriä leveään ja 1,48 metriä korkeaan autoon mahtuu yhteensä 16 ihmistä.

Silloin on kaksi matkatavaratilassa, yksi kojetaulun päällä, seitsemän takapenkillä, neljä etupenkillä ja kaksi jalkatilassa. Ahtautumisennätyksestä vastasi Volkswagenin tiedotusosaston henkilökunta Wolfsburgissa.

Ahtautumisennätyksiä on tehty ennenkin: 1950-luvulla siis puhelinkoppiin. ("Mikä on puhelinkoppi?", kysyy tässä vaiheessa syyslomaa kotona viettävä peruskoululainen.) Sitten kokeiltiin Kuplaa, johon Australiassa mahtui ainakin 17 Kupla-harrastajaa. Tämän ennätyksen rikkoivat 2010 kentuckylaiset Kupla-fanit, joita ikoniin mahtui 20. New Beetleen ahtautumisennätys on 27 vuodelta 2001.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.