Lentoyhtiöltä outo kurssi matkustajille

Timo Nieminen

Kukaan ei näinä aikoina ole kateellinen lentoyhtiöille. Kalliit polttonesteet, lohduttomat henkilöstökulut ja jatkuvasti putoavat lentolippujen keskihinnat tekevät tuloksenteon lähes mahdottomaksi. Tappiota kertyy lentoyhtiöille ympäri maailman niin että roikaa.

Pitää siis kehitellä uusia tuotteita. British Airways on päättänyt aloittaa maksulliset kurssit lentoturvallisuudesta. BA lupaa opettaa kursseillaan esimerkiksi lento-onnettomuudesta selviytymistä.

Jotenkin tämä kurssi ja sen ainutlaatuinen idea eivät oikein nappaa. Tähän saakka lentoyhtiöissä on oltu kaikenlaisista onnettomuuksista niin hiljaa kuin mahdollista. Se linja on sopinut hyvin myös satunnaiselle matkaajalle: kaapeli-tv:n kanavilla käsiteltävissä lento-onnettomuuksien tutkimusraporteissa on ihan tarpeeksi lentopelkoa kasvattavaa materiaalia.

Jos tuntuu että haluat valmistautua seuraavaan lento-onnettomuuteesi, niin ensin on liityttävä johonkin BA:n kanta-asiakasohjelmaan. Ja sitten vaan 125 puntaa (145 euroa) tiskiin ja törmäystä treenaamaan.

Mayday, mayday...

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.