Volvon päästöt putosivat eniten Euroopassa

Keskisuomalainen

Volvo Car Corporation on Euroopan liikenne- ja ympäristöjärjestön mukaan vähentänyt eurooppalaisista autonvalmistajista eniten autojensa hiilidioksidipäästöjä.

Euroopan kahdeksan suurinta autonvalmistajaa onnistui vuonna 2010 vähentämään hiilidioksidipäästöjään keskimäärin 2-6 prosenttia. Volvon vähennys oli 9 prosenttia.

- Tavoitteenamme on laskea kaikkien vuonna 2020 myytävien autojemme hiilidioksidipäästöjen keskiarvoksi 95 grammaa kilometrillä. Teoriassa tämä on täysin toteutettavissa, mutta paljon riippuu myös lainsäädännön kehityksestä, energian saatavuudesta ja luonnollisesti asiakkaiden osoittamasta kysynnästä, toteaa Volvon tutkimus- ja kehitystyöosaston varajohtaja Peter Mertens.

Kaikkiaan EU:ssa myytyjen uusien autojen hiilidioksidipäästöt laskivat 3,7 prosentilla vuonna 2010. Uusien Euroopassa myytyjen autojen päästötason keskiarvo on tällä hetkellä 140 grammaa kilometrillä.

Vähäpäästöisimmän luokan autoja (hiilidioksidipäästöt alle 100 g/km) on tänä vuonna Suomessa rekisteröity 2628 kappaletta. Näistä Volvoja on 1353. Toyota on tilaston kakkonen (509) ja Volkswagen kolmonen (246).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.