Ruma vai kaunis? Ainakin persoonallinen

Timo Nieminen

Marchi Mobile -yhtiö haluaa mullistaa matkailuautojen ulkonäön. Itävaltalaisyhtiö ilmoittaa olevansa sitä mieltä, että aika on pahasti ajanut nykyisten matkailuautojen ohi. Tämän hetken kalusto on kuulemma totaalisen tylsää ja kuin märkä rätti autoja katsovan silmille.

Marchi Mobile esittelee nyt kolme konseptiautoa, joiden sarjatuotannosta se päättää lähiaikoina. Tuotannon käynnistämistä kuitenkin pidetään varmana, sillä Marchi Mobile on jo tehnyt sopimuksia ainakin Sotshissa vuonna 2014 pidettävien talviolympiakisojen järjestäjien kanssa.

Uudet matkailuautot ovat ulkoasultaan saksalaisen teollisuusmuotoilijan Luigi Colanin suunnittelemia. Moottorina kaikissa kolmessa mallissa on 510-hevosvoimainen diesel. Oheisessa kuvassa näyttäytyvä auto on perusversio, mutta kyljestä törröttävä laatikko ei kuulemma kökötä siinä ajon aikana - se on hydraulisesti ulos tyrkättävä "lisähuone", jota voi käyttää vain auton ollessa pysähtyneenä.

Vaikka autoista ei vielä ole käytettävissä teknisiä yksityiskohtia, asiakkaan kannalta tärkein on jo tiedossa. Nimittäin hinta.

Auton lähtöhinnaksi tulee EU-alueella noin 300 000 euroa. Plus verot. Mutta kallein pyörillä kulkeva palatsi maksaa noin 2 miljoonaa euroa.

Joten ei tästä kärrystä tule ihan kaikkien karavaanareiden kaveria.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.