Kiinalainen Chery tunkee myös Suomeen

Timo Nieminen

Autonvalmistaja Chery Automotive on kiinalaistietojen mukaan tulossa myös Suomen markkinoille.

Chery on virallisesti asettanut tavoitteekseen kaupanteon EU-maissa viimeistään vuonna 2015. Kiinalaiset autolehdet arvioivat, että Chery aloittaa EU-vyörytyksensä Baltian maista ja Pohjoismaista, koska se on jo rakentanut jakeluverkostoa Venäjälle. Yhtiö uskoo pystyvänsä käyttämään Venäjällä hankkimaansa tietotaitoa ja logistiikkaa helpoimmin juuri Baltiassa ja Pohjolassa. Tosin markkinat Viron ja Suomen kaltaisissa maissa ovat murto-osa Keski-Euroopasta.

Suurista suunnitelmista huolimatta Cheryn tie Suomeen ja muualle EU-alueelle ei ole ihan sileä. Cheryn mallit eivät ole vielä läpäisseet EU:n turvallisuuskriteerejä. Chery Automotive on kuitenkin vakuuttanut, että sen koko mallisto on EuroNCAP -kolaritesteissä vähintään samaa tasoa kuin kiinalainen tila-auto Landwind CV9, joka vuosi sitten läpäisi eurooppalaisen testin.

Aivan toinen asia on, kuinka Chery voittaa suomalaisten tai minkä tahansa EU-maan kuluttajien luottamuksen. Sen paras kilpailuvaltti arvatenkin on hinta, jonka Chery ainakin Venäjällä ja Etelä-Afrikassa on polkenut selvästi korealaisia ja japanilaisia kilpailijoitaan alemmas.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.