Persaukisia vai fiksuja autoihmisiä?

Timo Nieminen

Syyskuu oli viime vuoteen verrattuna hyvä keskisuomalaiselle autokaupalle. Tilastot näyttivät maakunnassa yli 10 prosentin kasvua uusien autojen rekisteröinneissä.

Kuukauden myydyin merkki oli Volkswagen (42). Mutta sen takana oli hyvin tasaista: Toyota (40), Skoda (38), Nissan (33), Kia (31), Ford (23) ja Hyundai (23).

Myös vuoden yhdeksän ensimmäisen kuukauden tilastokärki Keski-Suomessa on yllätyksetön: 1) Volkswagen, 2) Toyota, 3) Skoda, 4) Ford, 5) Nissan, 6) Volvo, 7) Kia.

Keski-Suomen alkuvuoden tilaston mielenkiintoisin yksityiskohta löytyy vertaamalla sitä valtakunnallisiin rekisteröintilukuihin. Sekä Volvon, Audin että Mercedes-Benzin markkinaosuudet ovat Keski-Suomessa hieman alle prosenttiyksikön alhaisemmat kuin koko maassa. BMW:n osuus on tasan prosenttiyksikön pienempi kuin koko maan myyntitilastoissa.

Keski-Suomessa on siis tänä vuonna myyty suhteessa melko selvästi vähemmän BMW:tä, Mercedes-Benziä, Audia ja Volvoa kuin keskimäärin muualla Suomessa. Esimerkiksi Toyotat, Skodat, Kiat ja Nissanit sen sijaan käyvät kokonaismyyntiin suhteutettuna paremmin kaupaksi kuin muualla valtakunnassa.

Eli: Keski-Suomi on ilmeisesti fiksujen autonostajien maakunta, jossa pienipäästöiset ja ympäristöä suosivat pelit käyvät kaupaksi.

Tai sitten olemme persaukisten autonostajien maakunta, jolla ei ole varaa pröystäillä premium-tuotteilla.

Vai vähän molempia?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.