Video: Järjetön villitys tappaa nuoria turisteja

Timo Nieminen

<object style="height: 390px; width: 640px"> <param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/0lfbgYGGXvY?version=3&amp;feature=player_detailpage"></param> <param name="allowFullScreen" value="true"></param> <param name="allowScriptAccess" value="always"></param> <embed allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" height="360" src="http://www.youtube.com/v/0lfbgYGGXvY?version=3&amp;feature=player_detailpage" type="application/x-shockwave-flash" width="640"></embed> </object>

Espanjalaiselta Ibizan lomasaarelta alkanut parvekehyppääminen on levinnyt naapurisaarelle Mallorcalle ja myös muualle Espanjaan.

Parvekehyppäämisen idea on yksinkertainen – ja typerä. Pääsääntöisesti humalaiset nuoret miehet alkoivat Ibizalla loikkia uima-altaaseen hotellihuoneiden parvekkeilta ja ikkunoista tai hotellien käytävien kaiteiden yli. Hypyt tietenkin videoitiin ja monet niistä löytyvät YouTubesta.

Usein parvekehyppääjät ovat liikkeellä myöhään yöllä. Eivät pelkästään vahvimman humalatilan vuoksi vaan myös siksi, että hotelleissa on silloin vähiten henkilökuntaa valvomassa törttöilijöitä.

Baleaarien saariryhmän turistiviranomaisten mukaan parvekehypyissä on tänä vuonna kuollut useita turisteja, esimerkiksi brittejä. Sairaalahoitoon päätyneitä on satoja.

Hotelleissa ollaan parvekehyppäämisen edessä neuvottomia. Hyppäämisten estäminen on käytännössä mahdotonta.

Viranomaisten mukaan hyppääjät ovat alkoholin tai huumeiden vaikutuksen alaisia. He eivät pysty hahmottamaan etäisyyksiä eivätkä vaivaudu etukäteen selvittämään kuinka matalaan kohtaan uima-altaassa ovat hyppäämässä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.