Arkkipiispa Paavalin pasha

(2 pashaa)

1 kg rahkaa

2 muna

3 keltuaista

3 dl sokeria

2 dl rusinoita

2 dl hienonnettua mantelia

2 dl hillottuja appelsiininkuoria

1 rkl vaniljasokeria

250 g suolatonta voita

karvasmanteliöljyä tai rommiesanssia

Jauha rahka kahteen kertaan. Lisää kattilaan munat, keltuaiset, sokeri, mausteet sekä pehmeä voi.

Sekoita hyvin koko ajan kuumentaen kiehumapisteeseen. Lisää lopuksi karvasmanteliöljyä ensin kupilliseen keitosta ja sitten kattilaan.

Älä vatkaa, mutta jäähdytä silloin tällöin kauhalla nostellen.

Kaada seos sideharsolla vuorattuun muottiin. Painoa ei tarvita (tulee muuten liian kuiva). Reseptillä saa kaksi pashaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.