Tämä on uusi Subaru XV

Martti Ratia

Subaru XV:n maailmanensi-ilta lähestyy. Vajaan kahden viikon kuluttua avautuvassa 64. Frankfurtin autonäyttelyssä Subaru esittelee suosittuun crossover-luokkaan uuden XV-autonmallin, jonka suunnittelussa on otettu huomioon erityisesti eurooppalaisten autoilijoiden tottumukset ja vaatimukset.

Persoonallinen sekä värikäs Subaru XV avaa kokonaan uudenlaisen crossover-luokan ajoneuvon Euroopassa suosittuun C-segmentin kokoluokkaan.

Subaru XV:ssä yhdistyvät uudella tavalla trendikäs ja urheilullinen suunnittelu, hyvät tilat sekä ajamisen vaivattomuus.

Jatkuvatoimisella nelivedolla varustettu XV on ajo-ominaisuuksiltaan sekä suorituskyvyltään aito Subaru. Auton polttoainetalouden sekä vähäpäästöisen moottoritekniikan tarjoaa uusi kolmannen sukupolven 2.0-litran boxer-moottori. Subaru XV:n käsivalintaisen vakiovaihteiston rinnalla on tarjolla myös portaaton Lineartronic-automaattivaihteisto.

Uusi Subaru XV on 445 cm pitkä 178 cm leveä ja 157 cm korkea auto, jonka akseliväli on 263,5 cm. Korin ohella uutta urheilullista muotoilua edustaa muun muassa auton kuusikulmainen etusäleikkö, jonka halkaisee vahva siipi, joka nähdään myös tulevissa Subaru-malleissa. Subaru XV:ssä on luokkansa korkein 22 cm maavara ja matalin painopiste, joka takaa vakaat ja yllätyksettömät ajo-ominaisuudet.

Uusi Subaru XV ei tule korvaamaan nykyisestä mallistosta yksittäistä automallia vaan kyseessä on täysin uusi auto, joka laajentaa Subarun mallivalikoimaan entisestään. Subaru XV esitellään Suomessa ensimmäisen vuosineljänneksen aikana vuonna 2012.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.