Fordilta näyttävä Fiestan juhlamalli

Martti Ratia

Hopeisesta nimestään huolimatta Fordin Fiestan 35-vuotisjuhlamalli Sport Silver on kuvassa musta. Värejä on seitsemän ja hopea on vaihtoehtona mukana.

Fiesta Sport Silverin korinmuotoilupakettiin kuuluvat madalletut helmat sekä huomiota herättävät etupuskurin ja takaluukun yläosan spoilerit. Etusäleikön ja sumuvalojen kehykset, etuhelman tuulenohjain ja pakoputken tuplapäät ovat hopeanväriset. Mallin saa vain 3-ovisena.

Muita varusteita ovat automaattisella lämpötilansäädollä varustettu ilmastointi, nahkainen käsijarrun ja vaihteenvalitsimen suojus, kevytmetalliset polkimet, kiiltävän mustat mittariston kehykset, mittojen mukaan tehdyt lattiamatot ja hopeanväriset kynnyslevyt. Fiesta Sportissa on DAB-radio,USB-portti ja 6-kaiuttiminen audiojärjestelmä, jonka osana on ovien diskanttikaiuttimet.

Dieselmoottoreista on tarjolla 95-hevosvoimainen Duratorq TDCi. Sen päästöt ovat 107 g/km ja polttoaineenkulutus yhdistetyssä ajossa 4,1l/100 km.Bensiinimoottorina on 134-hevosvoimainen Duratec Ti-VCT.

Nykyistä Fiestaa on myyty jo yli miljoona kappaletta vuoden 2008 lopulla tapahtuneesta ensiesittelystä. Kaiken kaikkiaan Fiestoja on myyty 14 miljoonaa. Fiestat tulevat Saksan Kölnissä ja Espanjan Valenciassa sijaitsevilta Ford-tehtailta.

Ford Fiesta Sport Silver 1.6 bensiinimallin autoverollinen suositushinta on 21 067,41 euroa ja 1.6 TDCi:n 20 134,45 euroa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.