Maailman kallein huutokaupattu auto 11,4 miljoonaa

Martti Ratia

Ehei, se ei ollut Toyota, eikä Skoda, eikä Volkswagen puhumattakaan Fordista tai Volvosta.

Se oli vaatimattomasti tietenkin Ferrari ja sen 250 Testa Rossa -malli. Huuto maksoi ostajalleen 16,4 miljoonaa dollaria eli noin 11,4 miljoonaa euroa. Kaupankäynti suoritettiin eilen sunnuntaina Kaliforniassa Gooding & Co:n huutokaupassa Pebble Beachilla Carmelin kaupungin naapurissa.

Kyseessä oli mallin vuoden 1957 alkuperäinen prototyyppi ja testipenkki, joka edelsi 250 TR (Testarossa) -kilpa-autojen valmistussarjaa. Kyseistä pirssiä pidetään yhä kaikkein kauneimpana ja onnistuneimpana kilpa-autona kautta historian.

Testarosseja rakennettiin aikoinaan vain 34 kappaletta ja se voitti eri versioina Le Mansin 24 tunnin ajon vuosina 1958, 1960 ja 1961.

Entinen huutokauppaennätys oli 12,1 miljoonaa dollaria - 8,4 miljoonaa euroa - ja yllätys, yllätys, sekin hinta maksettiin vuoden 1957 Ferrari Testarossasta. Nyt kaupattu prototyyppi oli vain tällä kertaa huutajien mielestä arvokkaampi kuin valmistuslinjalta lähtenyt.

Tässä linkki alkuperäiseen Gooding & Companyn huutokauppa luetteloon, jossa on paljon muutakin mielenkiintoista katseltavaa...

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.