Pysäköintimaksu hoituu älypuhelimella

Teppo Komulainen, Martti Ratia

Pysäköintimaksun voi hoitaa nyt näppärästi, jos taskussa on Applen tai Android-käyttöjärjestelmää hyödyntävä älypuhelin tai kämmentietokone.

EasyPark nimittäin lanseerasi heinäkuun lopussa uuden älypuhelinsovelluksensa. EasyParkin mukaan sovellusta ladattiin muutamassa päivässä tuhansia, ja se sai "loistavan positiivista palautetta" ensimmäisiltä käyttäjiltä.

Pysäköidä voi minkä tahansa autonsa näppäimen painalluksella ja valita pysäköinnin keston tai määritellä pysäköintiajan. Sovellus näyttää jäljellä olevaa aikaa, ja käyttäjä voi tarvittaessa jatkaa pysäköintiaikaa tai lopettaa pysäköinnin milloin tahansa.

Pysäköintimaksut näkyvät käyttäjän luottokorttilaskulla tai erillisellä paperilaskulla.

Sovelluksen käyttäminen onnistuu tosin vain EasyParkin tunnuksilla varatuilla mittareilla, joita on Jyväskylässä 71. EasyPark-alueen ja mittarit tunnistaa siinä olevasta tarrasta. Käytännössä älypuhelimella maksaminen onnistuu koko Jyväskylän keskustan alueella.

Sovelluksen ensimmäinen versio eli v.1.0 on nimeltään easypark, ja se on ladattavissa netistä ilmaiseksi Applen laitteisiin App Storesta ja muihin Android Marketista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.