Uusi Honda Civic vielä naamioituna

Teppo Komulainen

Yhdeksännen mallisukupolven Honda Civicin viisiovinen viistoperäversio on vielä naamioon käärittynä, mutta jo syyskuussa auto paljastetaan Frankfurtin autonäyttelyssä. Myyntiin se tulee ensi vuoden alussa.

Englannissa valmistettava auto on suunniteltu nimenomaan Eurooppaa varten, ja sitä on myös testattu tällä mantereella.

Japanilaisen autonvalmistajan mukaan Civicissä on säilytetty nykyisen, vuonna 2006 myyntiin tulleen mallin parhaat puolet, mutta paneuduttu huolella niihin seikkoihin, jotka ovat saaneet osakseen vähänkin kritiikkiä. Civicin alustan suunnitteluun käytettiin runsaasti energiaa.

Alustasuunnittelun kehitysjohtaja Kazuo Sunaoshi kertoo, että perustyö tehtiin Japanissa, mutta jo alusta alkaen mukana olivat eurooppalaiset kollegat sekä ulkopuolisia asiantuntijoita.

- Aina, kun tulimme uuden Civicin kehitystyön aikana Eurooppaan, saimme aikaan merkittäviä parannuksia niin auton mukavuuteen kuin hallintaan. Ominaisuuksien viimeistely tehtiin kokonaisuudessaan Euroopassa. Uusi Civic ei ole vain kehitysaskel edeltäjään verrattuna, vaan mukavuuden suhteen olemme siirtyneet kaksi sukupolvea eteenpäin, Sunaoshi hehkuttaa.

Uudessakin Civicissä on Hondan mukaan luokkansa suurin ja muunneltavin matkustamo, joka on saatu aikaan muun muassa käyttämällä takajousituksessa vääntösauvoja.

Tulevassa Civicissä ne ovat tukevammat, mikä lisää suuntavakavuutta suurissa nopeuksissa. Mukavuuden lisäämiseksi takajousituksessa on otettu käyttöön uusi ratkaisu, jossa kiinnityskohdat on toteutettu nesteellä täytetyillä holkeilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.