Tässä on maailman huonoin henkilöauto

Timo Nieminen

Terassikausi on hauskaa aikaa. Paitsi meille, jotka tuhrustamme töissä. Tänään soitti autotoimitukseen harvinaisen iloinen miesjoukkio joltakin Jyväskylän terassilta ja halusi tietää, mikä on kaikkien aikojen huonoin henkilöauto.

Oijoi, aika paha kysymys.

Mutta pienen googletuksen jälkeen uskomme tietävämme, mikä on huonoin 2000-luvulla massatuotantoon päätynyt henkilöauto. Se on Pontiac Aztek, jonka piti olla valmistajansa (General Motors) mukaan "kaikkien aikojen monipuolisin auto".

Pontiac Aztekin oli tarkoitus olla monitoimimaasturi aktiivisille, nuorehkoille aikuisille. Mutta autoa myytiin surkeasti, ja neljän vuoden takkuamisen jälkeen GM lopetti valmistuksen.

Pontiac Aztek on valittu monissa nettiäänestyksissä maailman huonoimmaksi ja rumimmaksi autoksi. Time-lehti valitsi sen vuonna 2010 maailman kaikkien aikojen 34. huonoimmaksi innovaatioksi.

Internetistä löytyvien käyttäjäkokemusten mukaan Aztek on huono ajaa, siihen on vaikea nousta sisään, se on bensasyöppö ja auto on testiajoissa kaatunut helposti kyljelleen.

Joten olkoon tämä vastaus terassiringille: Pontiac Aztek.

Ja kippis vaan!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.