Video: Turpaan vaan, kun pyöräilijä kukkoilee

Timo Nieminen

<object style="height: 390px; width: 640px"> <param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/8jVhX3wSRzA?version=3"></param> <param name="allowFullScreen" value="true"></param> <param name="allowScriptAccess" value="always"></param> <embed src="http://www.youtube.com/v/8jVhX3wSRzA?version=3" width="640" height="390" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" type="application/x-shockwave-flash"></embed> </object>

Niin sanottu tieraivo (road rage) on Britanniassa aivan toisen luokan ongelma kuin vaikkapa Suomessa. Tottahan me jäyhät härmäläisetkin kiehahdamme liikenteessä, mutta katutappeluksi riidat eivät yleensä ajaudu.

Britanniassa keskustelu pompahti taas pintaan, kun Bexleyn kaupungissa sattunutta autonkuljettajan ja polkupyöräilijöiden riittaa on käsitelty oikeudessa.

Pyöräilijöiden ja autoilijan kiista oikeudesta valita ajokaista päättyi (lievään) tyrmäykseen, kun 29-vuotias John Nicholls pysäytti autonsa ja kävi sanaakaan sanomatta pamauttamassa iskusarjan yhden pyöräilijän päähän.

Ennen yhteenottoa yksi pyöräilijöistä oli kopauttanut Nichollsin autoa kädellä liikennevaloissa.

Jatkokeskustelun Bexleyn tapauksessa aiheutti myös YouTube. Yksi pyöräilijöistä kuvasi yhteenoton kypäräkamerallaan ja latasi sen kuin Nichollsille rangaistuksena verkkoon kaikkien katsottavaksi. Videolla autokuski on selvästi tunnistettavissa, samoin hänen autonsa rekisterikilpi on luettavissa.

No, ainakaan oikeudessa ei tarvinnut turvautua silminnäkijöiden kertomuksiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.