Video: Näin laskeudutaan kauhujen lentokentälle

<object style="height: 390px; width: 640px"> <param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/v_z5HtME9n8?version=3"></param> <param name="allowFullScreen" value="true"></param> <param name="allowScriptAccess" value="always"></param> <embed src="http://www.youtube.com/v/v_z5HtME9n8?version=3" width="640" height="390" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" type="application/x-shockwave-flash"></embed> </object>

Suomalaisilla näyttää olevan kesäöisin paljohkosti löysää aikaa. Päättelen näin siitä, että Autot ja liikenne -teeman toimitukseen on lähetetty kello 02.49 sähköpostitse seuraava kysymys: Tietääkö toimitus, mikä on lentäjien omasta mielestä maailman vaarallisin lentokenttä?

Emme tienneet, mutta kysyimme.

Toinen puolitutuista lentäjistä ei halunnut nimetä vaarallisinta lentokenttää. Hänen mukaansa mikään lentokenttä ei ole vaarallinen, jos sinne säännöllisesti lennetään. Jos kenttä olisi liian vaarallinen, se suljettaisiin.

Toinen nimesi vaarallisimmaksi kentäksi Toncontínin kansainvälisen lentokentän Hondurasin Tegucigalpassa. Hän kuitenkin tunnusti, ettei ole siellä itse käynyt ja mielipide pohjautuu YouTube-pätkiin ja kuulopuheisiin.

Toncontínin lentokentän vaarallisuuteen on monta ilmiselvää syytä. Kentälle laskeudutaan vuoriston yli ja viime hetkellä kaartaen. Lyhyttä kiitorataa pidennettiin vuonna 2009, mutta se on edelleen vain 2,1 kilometriä pitkä. Lentokenttä on niin ahtaassa paikassa, että vuoteen 2004 saakka läheisellä tiellä liikenne pysäytettiin aina laskeutuvien lentokoneiden takia. Sittemmin maantie suljettiin.

Toncontínissa on sattunut useita onnettomuuksia, useimmiten laskeutumisvaiheessa liian lyhyen kiitoradan vuoksi. Tänä vuonna Let L-410 -kone putosi lähestyessään kenttää, turmassa kuoli muun muassa hondurasilainen ministeri.

Mutta jokainen voi oheisesta YouTube-videosta katsoa, miltä Toncontíniin laskeutuminen näyttää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.