Saastuttavaa Ferraria uhkaa myyntikielto

Timo Nieminen

Ferrari, tuo maailman tunnetuin urheiluautojen valmistaja, ei hätkähdä ilmastonmuutoksen uhkaa. Samaan aikaan kun Ferrarin pahimmat kilpailijat Porsche ja Lamborghini kehittelevät ankarasti dieselmoottoreita, Ferrari sanoo epäröimättä "ei" dieseleille.

- Diesel ei kuulu Ferrarin suunnitelmiin. Uudessa viisivuotissuunnitelmassamme ei ole mainintaa dieselmoottoreiden ottamisesta käyttöön tai edes dieseleiden vakavasta tutkimisesta, sanoi Ferrarin pääjohtaja Amedeo Felisa uuden California-mallin esittelyn yhteydessä.

Kaikesta huolimatta Ferrarilla painitaan rajusti puhtaampien moottoreiden rakentamiseksi. Ferrareiden keskimääräinen hiilidioksipäästö on noin 400 grammaa kilometrillä, mikä ylittää reippaasti EU:n autonvalmistajille asettamat normit. EU-säädökset tulevat voimaan vuonna 2012.

- Emme ole myöskään kiinnostuneita hybrideistä, lohkaisi Felisa jatkokysymykseen moottorivaihtoehdoista.

Ferrari tuntuu siis vahvasti uskovan siihen, että autossa pitää olla voimaa ja ääntä eli suomeksi "äijää". Yhtiön insinöörien on vain jotenkin sovitettava yrmy Ferrari-imago tulevaan lainsäädäntöön. Euroopan unionihan on ilmoittanut estävänsä liikaa saastuttavien autojen myynnin alueellaan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut