Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Brittihallitus työntää sähköautoja maanteille

Timo Nieminen

Britannian hallitus aloittaa ensi vuonna kampanjan, jonka tarkoituksena on nopeuttaa sähköautojen yleistymistä saarivaltakunnassa. Kokeilun ensimmäisessä vaiheessa sata perhettä saa haltuunsa sähköauton, jonka kaikki liikkeet, kustannukset ja ongelmat rekisteröidään. Kokeiluun on varattu 13 miljoonaa euroa.

Kokeilu ei ole sähköauton käyttäjille aivan vaivaton. Tällä hetkellä myyntivalmiina olevilla sähköautoilla pystyy ajamaan vain noin 50-60 kilometriä ennen kuin akut on ladattava.

Brittihallitus kuitenkin takaa, että sähköauton käyttökustannukset jäävät kokeiluun uskaltautuville lähes nollaan ja lisäksi sähköautot vapautuvat esimerkiksi suurkaupunkien ruuhkamaksuista.

Britanniassa on jo rekisteröity noin 2 000 sähköautoa. Vuoteen 2020 mennessä sähköautoja on Britannian maanteillä arvioiden mukaan noin 1,5 miljoonaa.

Yksityishenkilöiden sähköautokokeilu on vain alkua. Seuraavassa vaiheessa useat kunnat ottavat käyttöönsä litiumioni-akuilla toimivia pakettiautoja.

Yhteensä brittihallitus on laskenut sähköautokampanjan maksavan noin 130 miljoonaa euroa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut