Fiesta ja Alfa Romeo suosikit Vuoden autoksi

Timo Nieminen

Vuoden auto 2009 -äänestyksessä on seulottu finalistit esiin. Jäljellä on seitsemän autoa, joista eurooppalaiset autotoimittajat äänestävät voittajan. Vuoden auto julkistetaan maanantaina 17. marraskuuta.

Kisan finalisteiksi valittiin Alfa Romeo MiTo, Citroën C5, Ford Fiesta, Opel Insignia, Renault Mégane, Skoda Superb ja Volkswagen Golf.

Vuoden auto -äänestyksessä on perinteisesti mukana pientä kotiinpäin vetämistä. Niinpä ennakoiminen on vaikeaa, koska ranskalaiset, saksalaiset, italialaiset tai brittiläiset saattavat yhdistää voimansa jonkin kotoisen automallin pönkittämiseksi.

Tänä vuonna ennakkosuosikeiksi ovat nousseet Alfa Romeo Mito ja Ford Fiesta. Molempien etuina ovat alhaiset päästöt ja käytännöllisyys kaupunkiajossa. Juuri näiden perusteiden arvellaan painottuvan tämän vuoden äänestyksessä.

Ford Fiesta on päässyt taloudellisimmassa ja puhtaimmassa mallissaan jopa alle 100 gramman hiilidioksipäästöihin kilometrillä. Fiestan uuden ECOnetic-mallin päästöarvo on 99 g/km. Fiestan mahdollisuuksia saattaa heikentää se, että Ford S-Max valittiin Vuoden autoksi 2007.

Alfa Romeo -perheen kuopus Mito puolestaan on hilannut hiilidioksipäästönsä lukemiin 126 grammaa kilometri. Se ei kolkuttele automaailman ennätyksiä, mutta yli neljä metriä pitkälle ja silti varsin tehokkaalle autolle se on kelpo lukema.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut