Vähäpäästöisyys valttia Pariisin autonäyttelyssä

Timo Nieminen

Lokakuun 19. päivään saakka jatkuva Pariisin autonäyttely on vähäpäästöisyyden ylistys. Taloudellisia ja kaupunkiajossa toinen toistaan ketterämpiä autoja ovat näyttelyhallit tulvillaan.

- Tämän hetken trendi automaailmassa on ilman muuta päästöjen alhaisuus. Autojen esittelykylteissä näkyvimmin ilmoitetaan hiilidioksipäästöt kilometriä kohti. Melkein jokainen autonvalmistaja menee nyt ekologisuuden ehdoilla, sanoo jyväskyläläisen Hämeen Auto Oy:n myyntipäällikkö Timo Jartti.

Ensimmäisenä messuviikonloppuna Pariisin ehti myös Auto-Best Oy:n tuotepäällikkö Kimmo Hannula.

- Valmistajilla ovat selvästi kovat paineet näyttää pieniä päästöjä. Ja kyllä niissä alhaisiin lukemiin on päästykin. Pariisin liikennettä katsellessaan ymmärtää aika pian, miksi pienet autot ovat Keski-Euroopassa muutenkin huudossa. Pysäköintipaikat ovat enemmän kuin kortilla, Hannula toteaa.

Pariisin autonäyttely on ennen muuta ranskalaisten autonvalmistajien näytönpaikka. Kotikentälleen vuoden suurimman eurooppalaisen autoshow'n saaneet Renault, Peugeot ja Citroen ottavatkin ison osan valokeilasta.

- Renaultin parissa työskentelevänä olen tietenkin vähän puolueellinen, mutta Renaultin Megane-perheen autot ovat Pariisin mielenkiintoisinta antia. Muista autoista kiinnittivät huomiota kolmannen sukupolven Toyota Avensis ja uusi Ford Fiesta, luettelee Timo Jartti.

Kimmo Hannulan mieleen jäi samoin Toyota Avensis.

- Lisäksi esimerkiksi Citroen C3 Picasso näytti kiinnostavan ihmisiä. Harvoin autonäyttelyssä näkee, että joku auto on koko ajan täynnä sisätilojen testaajia, mutta C3 Picassossa näin oli. Samoin uusi Opel Insignia pysäytti kävijöitä harvinaisen paljon, Hannula sanoo.

Pariisin autonäyttely on myös hybridien esiinmarssi. Koskaan ei saman katon alla ole nähty näin monen valmistajan hybridiä. Sähköautoista tutkituin oli Chevrolet Volt.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.