Chevrolet Volt kulkee sähköllä

Martti Ratia

General Motors on juhlistanut 100-vuotissyntymäpäiviään julkistamalla tuotantoversion Chevrolet Volt -sähköautosta. Volt on tarkoitettu neljän henkilön kuljetuksiin.

Auton litium-ioni -akkujen varaus riittää 60 kilometrin ajomatkaan. Kun akkujen varaus vähenee lähelle nollaa, alkaa bensiinillä tai E85-polttoaineella toimiva laturi tuottaa moottorille sähköä ylläpitäen samalla akkujen varausta.

Lataus ajossa kasvattaa Voltin käyttösädettä sadoilla kilometreillä. Voltin akut voidaan ladata normaalista kotipistokkeesta ja lataaminen kestää alle kolme tuntia. Mikäli akkuja ei ole käytetty aivan loppuun, kuluu lataamiseen vielä vähemmän aikaa.

Auto on 4,4 metriä pitkä, 1,8 metriä leveä ja hieman reilut 1,4 metriä korkea ja sen akseliväli on liki 2,7 metriä. Tavaratilaa on mainiot 301 litraa.

Kuljettaja saa tietoa auton toiminnoista kahdesta näyttöruudusta, joissa näkyviä tietoja voi vaihdella. Informaatiojärjestelmää sekä muun muassa ilmastointilaitteen asetuksia säädetään helppokäyttöisistä kosketusnäytöistä.

Navigointijärjestelmän voi valita lisävarustelistalta. Navigoinnin myötä Voltiin tulee myös kovalevy, jolle voi tallentaa karttojen lisäksi esimerkiksi musiikkia.

Auton suurin teho on 150 hv (111 kW) ja vääntömomentti peräti 370 Nm. Voltin huippunopeus on 161 km/h.

Voltin tuotanto alkaa Yhdysvalloissa vuoden 2010 lopulla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.