Mökkitunnelmaa mukavuuksin

Petäjävedellä sijaitseva vapaa-ajan asunto on idyllisessä paikassa Ala-Merosen rannalla. Vesijettien ja moottoriveneiden huristelu on järvellä kielletty, joten ne eivät pääse haittaamaan mökkiläisen vapaa-ajan viettoa.

Katariina Henttonen LKV Savolinin arkisto

Ajanmukaisilla mukavuuksilla varusteltu vapaa-ajan asunto on mieleinen vaikkapa ensimmäistä mökkiään etsiville. Vaikka mökistä löytyy sisävessa, juokseva vesi ja sähkö, saa siitä kuitenkin autenttisen mökkeilykokemuksen.

Petäjäveden Ässämäentiellä, järven rannalla sijaitseva vapaa-ajan asunto on juuri sopivan matkan päässä Jyväskylästä. Tätä vapaa-ajan asuntoa välittävä LKV Savolinin Kim Särkkä kertoo, että kiireisestä arjesta saa irtioton, kun ajelee vähän matkaa kauemmas kotoa. Mökkimatka ei kuitenkaan veny kohtuuttoman pitkäksi esimerkiksi Jyväskylästä mökille ajelevalla.

– Moni mökin ostaja toivoo, että sijainti ei olisi liian lähellä kotia, että saisi esimerkiksi kiireisen työn pois mielestä mökkeillessä, mutta ei kuitenkaan tuntien ajomatkan päässä, Särkkä sanoo.

Tässä mökissä voi aistia ehtaa mökkitunnelmaa, mutta siitä löytyvät kuitenkin nykyaikaiset mukavuudet, kuten sähkö, vesi, sisävessa sekä keittiö. Mökkiä on päivitetty 2000-luvulle. Siihen on 2000-luvun puolivälin jälkeen rakennettu laajennusosa, uusittu eristeitä ja lisätty mukavuuksia.

– Myös mökin jätevedet on hoidettu nykymääräysten mukaisesti, joten ostajan ei tarvitse murehtia remonttiasioita heti kättelyssä, mutta toki pientä fiksaamista aina löytyy.

Mökki soveltuu ympärivuotiseen vapaa-ajan käyttöön. Sinne mahtuu tarvittaessa isompikin porukka, koska nukkumapaikkoja riittää yli 10 hengelle. Mökistä löytyy esimerkiksi kunnon keittiö ja astianpesukone nykypäivän varustuksilla, pyykinpesukone sekä ilmalämpöpumppu.

– Varustelutaso on sellainen, että mökillä viihtyy hyvin ja voi tehdä esimerkiksi etätöitä tarvittaessa. Siellä voi viettää pidempiäkin aikoja, eikä tarvitse välillä lähteä kotiin pesemään pyykkiä. Mökkeillessään saa kuitenkin mökkifiiliksen - mökki ei ole liian pramea ja se erottuu vaikkapa omakotitaloasumisesta, Kim Särkkä kertoo.

Idyllinen pihapiiri. Mökin pihapiiri on idyllinen monine punaisine rakennuksineen. Päämökin lisäksi löytyy terassi istuskeluun, erillinen saunamökki, aitta vieraiden majoittamiseen sekä autotalli/varasto. Pihassa on hyvin tilaa laittaa miljöötä omannäköiseksi ja viherpeukalo pääsee toteuttamaan hyvin itseään.

Monelle mökin ostoa miettivälle oma mökkiranta on ehdoton kriteeri. Petäjäveden kohteesta sellainen löytyy, sopivan kokoisen järven rannalta ja tietenkin rantasaunoineen.

– Ala-Meronen on sopivan kokoinen järvi eivätkä esimerkiksi vesijetit tai moottoriveneet pääse häiritsemään mökkiläisen vapaa-ajan viettoa, Särkkä toteaa.

Onpa mukana himppunen luksustakin: rantasaunan yhteydessä on palju, jossa voi köllötellä kesäillassa ja vielä mukavammin kylminä syys- tai talvipäivinä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut