Tätä et uskonut näkeväsi – entä jos autosi tavaratila ulottuisikin keulasta perään?

Maasturimaisessa Bollinger B1:ssä tila pitkien tavaroiden kuljettamiseen ulottuu keulaluukusta perään. Nelipaikkaisessa autossa sekä etu- että takapenkkien välissä on runsaasti tilaa tavaroille. Bollinger Motors

Timo Nieminen

Kun puhutaan autojen sähköistymisestä, mainitaan sähköautojen hyödyiksi aina edulliset ajokilometrit ja nollapäästöt. Harvoin kuitenkaan puhutaan autosuunnittelun uusista mahdollisuuksista.

Kun ensimmäiset täyssähköiset lava-autot esiteltiin kansainvälisissä autonäyttelyissä, moni alkoi ymmärtää, että kookkaiden polttomoottoreiden jääminen pois autoista voi tuoda uudenlaisia kuljetuskykyjä.

Tähän koukkuun on tarttunut autonvalmistaja Bollinger Motors. Yritys kertoo valmistavansa täyssähköisiä hyötyautoja, mutta niin sanotusti twistillä.

Bollinger patentoi jokin aika sitten tavaratilan, jossa voi kuljettaa noin 5 metriä pitkiä esineitä. Tai vaikkapa yli 6-metrisiä lautoja, jos ne voivat työntyä hieman ulos keulaluukusta ja perästä.

Bollingerin promokuvissa autoissa kuljetetaan vaivattomasti pitkää puutavaraa rakennustyömaalle.

Verkkosivuillaan Bollinger Motors kertoo, että yhtiön tavoitteena ei ole pelkästään kehitellä täyssähköisiä autoja. Bollinger julistaa pyrkivänsä tuomaan autoileville ihmisille jotakin sellaista, mitä ei aiemmin ole ollut olemassa. Pituussuunnassa läpi auton rakennettu tavaratila kieltämättä olisi juuri sellainen keksintö.

Yhtiön verkkosivuilla esitellään kaksi konseptiautoa eli maasturimainen Bollinger B1 ja pitkä lava-auto Bollinger B2. Molempien toimintamatkaksi kerrotaan 320 kilometriä.

Autojen moottorin kerrotaan tuottavan 614 hevosvoimaa. Maksimivääntö on 668 newtonmetriä.

Tuotekehitys on yhä käynnissä, mutta Bollinger uskoo tuovansa autot markkinoille vuoden 2021 aikana.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut