Koulutus: Ammatillisesta opettajaopistosta osaksi ammattikorkeakoulua

Ulla Mutka, Eija Hirvi ja Saara L. Taalas

Matti Taalaksen aloittaessaan Ammattikoulujen Jyväskylän opettajanopiston rehtorina 1976 ei naisvaltaisten palvelualojen arvostus ollut korkealla. Hänen intohimonaan oli nostaa palvelualojen opetus ja arvostus huipputasolle. Sen eteen tehtiin Jyväskylässä merkittävää pioneerityötä ammatillisten oppilaitosten rehtoreiden kanssa ja haettiin ulkomaita myöten yhteistyökumppaneita ja toimintamalleja. Opettajankoulutuksessa korostui käytännön ammattitaitoa, pedagogista kehittämistä ja tutkimusta yhdistävä ote.

Ammattikoulujen opettajaopisto muuttui Taalaksen johdolla korkeakouluksi 1990, Jyväskylän ammattikorkeakouluun se yhdistyi 2017. Nykyisin saamme nauttia tämän ammatillisen ja pedagogisen kehittämistyönä syntyneestä monipuolisesta ammattitaidosta.

Ammatillisen opettajankoulutuksen kehittäjä, rehtori Matti Taalas täyttää 7.6. 80 vuotta. Ihmisenä hän on sivistynyt, kannustava ja ennakkoluuloton. Hän rakastaa taidetta ja ikoneita. Työtoverit, ystävät ja perhe toivottavat onnea! Muistamiset Valamon Ystävät ry:lle: FI46 8000 1800 7103 61 (viite 197340).

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut