Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Rallipoluilta tuttu Lancia Delta palaa

Teppo Komulainen

Legendaarisesta rallihistoriastaan tuttu Lancia Delta palaa markkinoille. Maahantuoja huomauttaa, että nykyään Delta on kuitenkin kaukana kilparadoilta. Italialainen autonvalmistaja haluaa sen olevan premium-luokan uusi perheautotähti, jossa on panostettu huipputeknologiaan ja uudenlaiseen designiin.

Turvallisuudesta todistavat täydet viisi tähteä EuroNCAP -törmäystestissä. Kaikissa Lancia Delta -malleissa on vakiona uuden sukupolven ajonvakautusjärjestelmä. Se parantaa auton hallittavuutta ääritilanteissa jarrujen toiminnan ohjauksen lisäksi korjaamalla virheellisiä ohjausliikkeitä.

Järjestelmään on integroitu myös itselukkiutuva elektroninen tasauspyörästö, joka muun muassa parantaa auton ajo-ominaisuuksia kaarreajossa liukkaalla tienpinnalla.

Turvallisuutta edistää uutuusmalliin lisävarusteena saatava kaistavahti, joka pitää kuljettajan omalla kaistallaan ja puuttuu korjaavin liikkein tahattomaan kaistanvaihtoon. Keväällä saataville tulee myös pysäköintiavustaja, joka pysäköi auton itse, vain kaasun ja jarrun käyttö jää kuljettajalle.

Voimanlähteenä Lancia Deltan turbomoottorit ovat suorituskykyisiä, silti ympäristöystävällisiä, maahantuoja kehuu. Myynnin alkaessa tarjolla on 120 ja 150 hevosvoimaa kehittävät 1,4-litraiset bensiinimoottorit sekä kaksi dieselmoottoria, kaikki kuusivaihteisia.

Dieselmoottoreista 1,6-litrainen 120-hevosvoimainen on kulutukseltaan taloudellisin. Yhdistetty kulutus jää 4,9 litraan sadalla kilometrillä.

Lancia Deltan saa halvimmillaan 24 990 eurolla.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut