Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Audi sätki taantumaa vastaan ja teki myyntiennätyksen

Teppo Komulainen

Finanssikriisin ja kalliiden polttoaineiden ryydyttämät autonvalmistajat kärvistelevät joukolla surkeiden myyntilukujen kanssa ja panevat tehtaita kiinni, mutta saksalainen Audi porskii päättäväisesti vastavirtaan. Audi kertoo viime kuun olleen sen kautta aikojen paras syyskuu myynnillisesti.

Sitä voi pitää premium-luokan autojen valmistajalta melkoisena saavutuksena, ovathan nimenomaan suurten autojen valmistajat olleet yleisesti suurimmissa vaikeuksissa.

Etenkin uusi Audi A4 ja A5 sports coupé vauhdittivat merkin menestystä.

Maailmanlaajuinen myynti petraantui viime vuoden syyskuusta peräti 12,3 prosenttia, kun yli 95 000 nelirenkaisella logolla varustettua uutta autoa vaihtoi omistajaa.

Autonvalmistaja kertoo saavuttaneensa yli 10 prosentin kasvuluvut Euroopassa ja Aasian-Tyynenmeren-alueella. Kotimaassaan Saksassa Audi kiihdytti peräti 20,8 prosentin nousuun.

Koko alkuvuonna Audeja myytiin maailmassa runsaat 762 000 kappaletta, joka sekin on 2,9 prosenttia enemmän kuin vuoden 2007 tammi-syyskuussa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut