Tilava Hyundai Sonata uudistui

Timo Nyholm

Ison ja tilavan perinteisen neliovisen auton ystäville Hyundai tarjoaa hyvän uutisen: Sonata on uudistunut. Sen muotoilua on viritelty ulkoa, ja sisälläkin lähes kaikki on uutta, paitsi ennestään mahtavat tilat.

Konehuoneessakin jylläävät uudistetut myllyt. Bensakoneiden tilavuudet ja tehot ovat nyt 2,0/164 hv, 2,4/174 hv ja 3,3V6/250 hv. Dieselin koko on 2,0, teho 150 hv ja vääntö 305 Nm. Dieselin vääntö on tosin vähän alakanttiin, varsinkin kun auto painaa yli 1 600 kiloa.

Ison Hyundain ystäville tarjotaan jo lähitulevaisuudessa myös farmariversio, kun i40-mallisto tulee kauppoihin.

Uusi Sonata jätti itsestään dieselversion lyhyellä ensikoeajolla mukavan kuvan. Tilaa on julmetusti, meno vakaata ja pehmeän mukavaa, mutta alusta ei silti ole ylipehmeä, vaan riittävän jämäkkä.

Nopeutettu ohjaus tuntui hyvältä, mutta palautus keskiasentoon olisi voinut olla hieman tarmokkaampaa. Diesel raksutti hieman kylmänä, mutta ääni häipyi koneen lämmettyä.

Perusvarustetaso GL on aika kattava. Isoimmat puutteet ovat ajonhallinta ESC, turvaverhot edessä ja takana, aktiiviset pääntuet ja ohjauspyörän syvyyssäätö. Nämä, ja muutakin saa, kun ottaa GLS-varustuksen ja maksaa 3 300 euroa lisää. Halvin Sonata on 2,0 GL 24 490 euron hinnallaan. Kallein on 3,3 GLS automaatilla, 40 390 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.