Poliisi huutokauppaa Ferrarin

Martti Ratia

Poliisin tekniikkakeskuksen tuleva huutokauppa kerää ainakin uteliaita, jos ei rahamiehiä. Myynnissä on maanantaina 12.10. mm. Ferrari Testarossa vuosimallia 1990. Espanjasta tuodun auton mukana ei tullut mitään aiempia rekisteröintitietoja, samoin auton huoltohistoria on tuntematon. Samoin tietoa ei ole myöskään auton aiemmista käyttäjistä tai omistajien lukumäärästä.

Huutokauppaluettelossa sanotaankin, että Ferrarin "mahdollisista veroseuraamuksista vastaa ostaja".

Virkavalta ei ole edes koemielessä jyräyttänyt pirssiä käyntiin, mutta autoon voi tutustua kahden tunnin ajan 12.10. kello 8. Varsinainen huutokauppa alkaa kello 10 ja Ferrari nuijitaan ensimmäisenä.

Muutoin huutokaupassa on myynnissä tuttua virkavaltakalustoa; 21 Maijaa eli VW Transporteria, kymmenen Ford Mondeota, neljä VW Golfia ja viisi Toyota Corollaa.

Huutokauppa tapahtuu Kuusankoskella, osoitteessa Savonsuontie 8, navigaattorin ohjaamina paikalle tulevat voivat lisäksi naputella postinumeroksi 45720.

Vaikka Testarossasta ei ole tarkempia tietoja saatavilla, useista myytävistä kohteista on kerrottu suoraan ja rehellisesti ("poliisin tyyliin mitään salaamatta ja mitään siihen lisäämättä") vakavat viat. Käsistään kätevälle ei ole mikään este "kolarivaurio, jakopää rikki tai moottorivaurio". Hieman laittoa vaan.

Viimeisissä käyttäjissä on tällä kertaa myös edustettuna Keski-Suomen poliisilaitos yhdellä entisellä Transporter-Maijallaan. Autoa on huutokauppalistan mukaan pidetty kotimaakunnassa hyvin, koska yhtäkään tiedossa olevaa vikaa ei ole ainakaan mainittu. Mutta täysin toinen asia missä kunnossa auto oikeasti on....

Ja Keskisuomalaisen Autot ja liikenne -teema sanoutuu irti kaikista mahdollisista seuraamuksista, jos maija jostain syystä sanoo sopimuksen irti myöhemmin. Ok?

Koko huutokaupattavien kohteiden lista on tässä .

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut