Audi A7 Sportback paljastettiin

Teppo Komulainen

Ison Audin saa pian myös viisiovisena. Audi julkisti kotimaassaan Münchenissä Audi A7 Sportbackin, jonka saksalainen autonvalmistaja väittää paketoivan yhteen coupén sporttisen eleganssin, sedanin mukavuuden ja farmarin käytännöllisyyden.

Viisiovisen viistoperäisen auton takaluukku vetää perusmuodossaan 535 litraa eli 55 litraa enemmän kuin pikkuveli A5 Sportbackissa. Takaistuimet kaatamalla ruuma kasvaa 1 390 litraan, mikä on peräti 410 litraa enemmän kuin vuosi sitten esitellyssä A5 Sportbackissa.

Uutukaisella on reilusti pituutta, sillä se jää vain kolme senttiä viiden metrin rajasta. Vertailun vuoksi A5 Sportback on "vain" 4,71-metrinen.

A7 Sportback on myös varsin leveä, 1,91 metriä, eli kuusi senttiä A5 Sportbackiä leveämpi. Korkeutta sporttisella autolla on vain 1,42 metriä, mikä on kuitenkin kolme senttiä enemmän kuin pikkuveljellä.

Isoon autoon pitää olla iso mylly. Kaikki neljä konetta ovat veekuutosia.

Dieselit ovat kolmelitraisia, teholtaan 204 ja 245 heppaa. Kesympi diesel on saatavissa myös etuvetoisena, kun muut versiot ovat aina quattroja - eli suomeksi nelivetoisia. Lisäksi sitä kyydittää portaaton automaattiloota, kun muissa versioissa automaattivaihteisto on seitsenportainen.

Bensamoottorit ovat vapaasti hengittävä 2,8-litrainen ja turbolla höystetty kolmelitrainen. Niiden tehohuiput ovat 204 ja 300 hevosvoimaa.

Paras kiihtyvyys luvataan isolle bensamyllylle, joka ehtii 5,6 sekunnissa satasen vauhtiin.

Pihein on luonnollisesti etuvetoinen diesel, joka selviytyy sadasta kilometristä 5,3 litralla. Vastaavat hiilidioksidipäästöt ovat 139 grammaa kilometrillä. Janoisin on iso bensapata, joka vie 8,2 litraa sadalla.

Kaikissa versioissa on sammutusautomatiikka, jolla kulutuslukemat kaunistuvat liikenneruuhkissa.

Audi A7 Sportbackin myynti alkaa tulevana syksynä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.