Nyt tulee keskinopeusvalvonta

Martti Ratia

Monen kuskin orjallisesti noudattamista navigaattoreiden kameratolppahälytyksistä ei ole kohta mitään hyötyä. Poliisi aloittaa ensi kuussa kokeilun, jossa mitataan automaattisesti autojen keskinopeuksia, tietää kertoa MTV3.

Tähän saakka navien kameratolppasijainnit ovat tulleet navigaattoreiden näytölle hälytyksen kera, ja ahkerimmat kaasupolkimen painajat ovat ajelleet tolppien väliä kiihdytellen ja jarrutellen.

Nyt sekin lysti loppuu, koska poliisi alkaa mitata elokuussa autojen keskinopeuksia kahden pisteen välillä tunnistamalla auton rekisterikilven. Sakoilta ei voi enää välttyä hiljentämällä vauhtia kameran edessä. Koko matka on ajettava ihmisiksi ja muiden tunnollisten tienkäyttäjien tapaan.

Järjestelmä on tehty niin ovelaksi, että mittauspisteiden välistä etäisyyttä ei määritelty ennakolta. Se voi olla 2 km, 5 km tai jopa 15 km. Keskinopeus ratkaisee kolahtaako postiluukku pikavoiton merkeissä. Sakolta välttyy vain, jos kääntyy pois tieltä ennen toista mittauspistettä. Mutta kun sielläkin voi olla rekisterikilven tunnistus ja sitä paitsi matkaan voi tulla ylimääräinen ja suunnittelematon lenkki.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.