Sturgis Rally lähestyy- Oletko valmis?

Martti Ratia

Maailman kuuluisampaan moottoripyörien kokoontumisajoon eli Sturgis Rallyyn on enää muutama päivä. South Dakotan osavaltioon kokoontuu vaatimattomasti muutama satatuhatta moottoripyöräilijää joka elokuun ensimmäisenä kokonaisena viikkona. Esimerkiksi vuonna 2005 kävijöiden määräksi arvioitiin 525 250. Ottaen huomioon, että osavaltiossa on vain noin 812 000 asukasta.

Sturgis Rally on järjestetty vuodesta 1938 lähtien, taukoa oli vain sotavuosina. Järjestäjänä on ollut kaikki nämä vuodet sama järjestävä seura, Jackpine Gypsies Motorcycle Club .

Ensimmäisenä vuotena kokoontuminen kesti vain kaksi päivää mutta nyt aikaa vietetään kunnolla. Ohjelmaan kuuluu edelleen oluenjuonti-, paras tatuointi- ja jäätynyt paita -kilpailuja, stuntteja, kääpiöpainia sekä kulkueajoja muttei onneksi alkuvuosien tapaan kahden auton tarkoituksellisia nokkakolarikilpailuja.

Tämä vuonna Sturgis Rallyn oheisohjelmien esiintyjiin kuuluvat mm. The Guess Who, Creedence Clearwater Revisited, Bob Dylan,Mötley Crue, Ozzy Osbourne, The Scorpions ja ZZ Top.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut