Käytettynä tuotujen autojen määrä kasvoi

Jussi Komulainen

Käytettynä maahantuotujen henkilöautojen rekisteröinti on lisääntynyt selvästi, selviää Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin tilastoista. Tammi-kesäkuussa rekisteröitiin 13 513 henkilöautoa, mikä on peräti 66,8 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavana ajanjaksona. Viimeksi Suomeen on tuotu alkuvuoden aikana enemmän henkilöautoja vuonna 2004.

Myös muiden ajoneuvojen tuonti on kiihtynyt. Käytettynä tuotuja ajoneuvoja rekisteröitiin yhteensä 18 572, mikä merkitsee 52 prosentin lisäystä viime vuoteen.

Selvästi suosituimpana tuontimaana on pysynyt Saksa. Alkuvuonna käytettynä maahantuoduista henkilöautoista 56 prosenttia oli peräisin Saksasta. Seuraavaksi suosituimmat tuontimaat olivat Ruotsi ja Viro.

Ylivoimaisesti suosituin merkki oli jälleen Mercedes-Benz, joita rekisteröitiin yhteensä 3 272 kappaletta. Seuraavina listalla ovat BMW, Volkswagen, Audi ja Volvo.

Dieselkäyttöisten osuus käytettynä maahantuoduista henkilöautoista on lievässä kasvussa. Tänä vuonna niiden osuus on ollut lähes 60 prosenttia.

Käytettynä tuoduista henkilöautoista melkein puolet on otettu käyttöön vuonna 2005 tai myöhemmin. Selkeästi eniten rekisteröitiin vuonna 2006 käyttöön otettuja henkilöautoja, 2 166 kappaletta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.