Rautaperseistä rautaisin

Timo Nieminen

Janne Huhtalan käsittämätön uurastus moottoripyörän selässä on ohi. Takana on yli 16 000 kilometriä maanteitä kymmenessä päivässä. Ajotunteja kertyi noin 180.

Moottoripyöräilijät puhuvat rautaperseajosta, jos joku taittaa 1000 mailia eli noin 1 600 kilometriä vuorokauden aikana. Toimittaja Huhtala vetäisi kymmenen rautapersettä peräkkäin.

Reissuun lähti Huhtalan lisäksi Ilpo Tihveräinen, jonka matka kuitenkin katkesi menomatkalla Saksassa tekniseen vikaan. Etukäteen oli sovittu, että jos toisen matka katkeaa tekniseen vikaan niin toinen jatkaa matkaa. Tihveräinen sai pyöränsä korjautettua Saksassa ja ajoi paluumatkan yhdessä Huhtalan kanssa.

Matkareitti kiersi kymmenessä maassa. Matkaan sisältyi yksi huoltotauko Espanjassa, jossa vaihdettiin pyörään uudet renkaat ja öljyt. Muuten matkalla pysähdyttiin vain tankkaamaan ja yötauoille. Pyöränä Janne Huhtalalla on MP Maailma -lehden 50 000 kilometrin kestotestissä oleva Honda VFR 1200F.

- Hondan satula on osoittaunut matkalla todella mukavaksi. Tämä on yksi parhaita vakioistuimia, joka on vastaan tullut. Matkan jälkeen voisin tosin kyllä kirjoittaa kirjan: 101 tapaa istua VFR:n kyydissä, Huhtala kommentoi ajopäiväkirjassaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.