Autoa saa ajaa paljain jaloin tai korkokengillä

Timo Nieminen

Tiedättekin tämän pikku totuuden. Juuri silloin kun ihminen kuvittelee jo nähneensä kaiken, hän näkee jotakin vielä kaikempaa.

Äskettäin Autot ja liikenne -teeman toimittaja sattui vilkaisemaan neitoa, joka pysäköi pienehkön japanilaisen autonsa ja nousi kuskin penkiltä ulos.

Neitokaisessa sinänsä ei ollut mitään vikaa. Mutta herranähköön hänen kenkiään. Mimmin kengänkorot olivat korkeat kuin kirahvin suihkukaappi.

Ja sitten toimittajalle kävi kuten miehille tällaisessa tilanteessa käy. Nähtyämme pitkäsäärisen korkokenkänaisen hellepäivänä me äijät ryntäämme selaamaan tieliikennelakia.

Eikä laki todellakaan kiellä auton ajamista korkokengissä tai muutenkaan juuri määrittele jalkineiden valintaa. Laki sallii kuljettajan pukeutua käytännössä miten tahansa, jos kengät tai kuskin muu pukeutuminen eivät vaikuta liikenneturvallisuuteen. Mikäli ihminen osaa ajaa turvallisesti nimenomaan korkokengillä, siitä vaan liikenteeseen.

Kuljettajalle kuitenkin suositellaan kenkiä, joissa tuntuma polkimiin on hyvä. Lisäksi tulee välttää kenkiä, jotka voivat irrota jalasta ja luiskahtaa polkimien alle.

Myös paljain jaloin saa ajaa, jos tästä ei aiheudu haittaa ajoneuvon hallinnalle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.