Sähköauto varasti opiskelijan nimen

Timo Nieminen

Tästä on tulossa yksi erikoisimmista oikeudenkäynneistä pitkiin aikoihin. Ranskalainen opiskelija Zoe Renault, 23, uhkaa haastaa oikeuteen Renault Zoen, joka on Renault-konsernin kehitteillä oleva automalli.

- Renault varasti Zoe-mallinimen minun nimestäni. Uskon, että elämäni muuttuu helvetiksi, jos Renault todella alkaa valmistaa Zoe-mallia, perusteli neiti Zoe Renault.

Renault ei tiettävästi ole suhtautunut kovinkaan vakavasti opiskelijan nurinaan. Virallisesti ranskalaisyhtiö on ilmaissut ymmärtävänsä Zoe Renaultin ärtymyksen, mutta toisaalta se tietää olevansa oikeudessa vahvoilla, jos asia todella menisi niin pitkälle. Renault Zoe on sitä paitsi konseptiauto eli niin sanottu koemalli, jonka valmistamisesta ei ole vielä päätöstä. Lisäksi tuotantoon tulevan auton mallinimi on usein jotakin ihan muuta kuin konseptiauton.

Renault sanoo tiedotteessaan, että nimi valittiin, koska se on lyhyt, dynaaminen, mieleenpainuva ja käyttökelpoinen kaikkialla maailmassa. Lisäksi yhtiö muistuttaa, että pelkästään Ranskassa on yli 30 000 Zoe-etunimen omistavaa ihmistä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut