F1:ssä suhmuroinutta Briatorea epäillään verovilpistä

Timo Nieminen

Yksi asia on maailmassa varma kuin isoisän Datsun. Mitä enemmän ihmisellä on omaisuutta, sitä kekseliäämmin hän yrittää kahmia sitä lisää ja välttyä veroilta.

Otetaan esimerkiksi monimiljonääri Flavio Briatore, joka omistaa yökerhoja, proteeseja valmistavan yrityksen, osan jalkapalloseura QPR:stä ja omien sanojensa mukaan vuokraa luksusjahtiaan asiakkaille. Briatore toimi F1-sarjassa tallipäällikkönä, kunnes sai elinikäiseen toimitsijakiellon kaikkiin FIA:n alaisiin moottoriurheilusarjoihin. Briatoren väitettiin järjestäneen tahallisen kolarin Singaporen GP:ssä, jotta Fernando Alonson osakilpailuvoitto varmistuisi. Briatore saa palata autourheiluun vuonna 2013.

Nyt Italian viranomaiset epäilevät Briatorea veronkierrosta. Poliisin mukaan Force Blue -luksusjahdin vuokraaminen on pelkkä savuverho, jolla alennetaan oman huvijahdin kustannuksia. Koska Briatoren jahti on rekisteröity Caymansaarille ja sen väitetään olevan vuokravene, Briatore on välttynyt Italiassa joiltakin veroilta ja maksuilta. Viranomaisten mukaan ei ole olemassa minkäänlaisia kuitteja tai muita todisteita 60-metrisen huvialuksen vuokraustoiminnasta.

Force Blue -jahdin arvo on noin 18 miljoonaa euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.