Volkkari-pomo: Ajotapa ratkaisee auton valinnan

Martti Ratia

Sellaisen auton omistaminen, jolla voi ajaa sekä lyhyttä että pitkää matkaa, kuuluu menneisyyteen. Tulevaisuudessa ajokäyttäytymisen täytyy ratkaista auton valinta, sanoo Volkswagen-konsernin johtaja Wolfgang Steiger.

- Meidän täytyy muuttaa tapojamme, nyt meillä on autoja, jotka sopivat kaikenlaiseen ajoon: ajamme töihin, kouluun, ostoksille tai lomalle. Tulevaisuudessa ajokäyttäytymistä on kohennettava, sanoo Volkswagenin tulevaisuuden teknologioiden johtaja Steiger ruotsalaisen Dagengs Nyheterin haastattelussa.

Steiger sanoo, että huomispäivänä harva autoilija ajaa pitkiä matkoja. Jo nyt keskiverto saksalainen kuski ajaa 2-3 kertaa vuodessa 200-900 kilometriä pitkän matkan. Sama kuljettaja ajaa parikymmentä kertaa 70-200 kilometrin pituisen ajomatkan. Eli pari kolme kertaa vuodessa hänelle on tarve pitkään ajoon, muista ajoista hän selviäisi sähköautolla.

Wolfgang Steigerin mielestä sähköautojen tulee selvitä 200 kilometrin ajosta. Pitempiin reissuihin autoilijoiden pitäisi pystyä yksinkertaisesti vuokraamaan auto käyttöönsä, ehdottaa Steiger.

Lähde: Dagens Nyheter

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.