Villi Lokinsiipi -Mersu nyt Suomessa

Teppo Komulainen

Formula ykkösten turva-autona jo debytoinut Mercedes-Benz SLS AMG on nyt myytävänä myös Suomessa. Hintaa tällä kaksipaikkaisella, näyttävällä urheiluautolla on alimmillaan 314 543 euroa.

Auton ehdoton tuntomerkki, 70 asteen kulmaan avautuvat lokinsiipiovet, on lainattu mallin esikuvasta, 1950-luvun 300 SL-mallista. SLS AMG on ensimmäinen Mercedes-AMG:n täysin itsenäisesti kehittämä automalli yhtiön 40-vuotisen historian aikana.

Etuakselin taakse sijoitettu AMG:n V8-moottori on viritetty peräti 571 hevosvoiman tehoihin ja 650 newtonmetrin vääntöön. Nollasta sataan päästään 3,8 sekunnissa, ja huippu on rajoitettu 317 kilometriin tunnissa.

Taakse sijoitetussa seitsenportaisessa huippunopeassa kaksoiskytkinvaihteistossa on neljä ajotapaohjelmaa.

Polttoaineenkulutukseksi kerrotaan 13,2 litraa sadalla kilometrillä. Hiilidioksidipäästöt pomppaavat siten 308 grammaan kilometrillä.

Auton paino on puristettu 1 695 kiloon. SLS AMG on ensimmäinen Mercedesin ja AMG:n automalli, jossa käytetään painoa säästävää alumiinikotelopalkkirunkoa. Vain neljä prosenttia rungosta on terästä.

Edessä pyörät ovat 19-tuumaiset, takana 20-tuumaiset.

Takaluukkuun integroitu ilmanohjain nousee esiin 120 kilometrin tuntinopeudessa. Sitä Suomessa pääsee näkemään siis vain kesällä nopeimmilla moottoriteillä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.