Uusi Bugatti on ärtsynnäköinen

Martti Ratia

Ensimmäiset kuvasta uudesta Bugatti 16 C Galibierista on julkaistu. Autoa ei voi ainakaan moittia ilmeettömäksi. Tuimaa ilmettä loihtivat LED-ajovalot.

Autoa odotellaan kauppoihin vuonna 2013 ja hinta tulee olemaan 1,3 miljoonaa euroa. Ritsa on neliovinen sedan ja se perustuu Bugatti Type 35 -malliin. Auton 8-litrainen moottori kehittää 800 hevosvoimaa, kone on V16 ja matkantekoa siivittää 8-pykälinen automaattivaihdelaatikko. Bensiinin lisäksi polttoaineeksi käy etanoli.

Pienenä yksityiskohtana mainittakoon, että auton kojelaudassa on irroitettava sveitsiläisen Parmigianin valmistama aito Reverso Tourbillon -kello, jonka voi muuttaa kirjaimellisesti käden käänteessä rannekelloksi ovelan rannekehihnakeksinnön avulla. Autoon jätettynä kello voisi lähteä pitkäkyntisten matkaan.

<object width="468" height="282"> <param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/I6ZPBA1w5ic&amp;hl=fi_FI&amp;fs=1&amp;"></param> <param name="allowFullScreen" value="true"></param> <param name="allowscriptaccess" value="always"></param> <embed src="http://www.youtube.com/v/I6ZPBA1w5ic&amp;hl=fi_FI&amp;fs=1&amp;" width="468" height="282" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" type="application/x-shockwave-flash"></embed> </object>

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.