Video: Volvon automaattijarrutus ei toiminut

Martti Ratia

<object width="468" height="282"> <param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/QJ6z3IArINI&amp;hl=fi_FI&amp;fs=1&amp;"></param> <param name="allowFullScreen" value="true"></param> <param name="allowscriptaccess" value="always"></param> <embed src="http://www.youtube.com/v/QJ6z3IArINI&amp;hl=fi_FI&amp;fs=1&amp;" width="468" height="282" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" type="application/x-shockwave-flash"></embed> </object>

Aina ei synny lauluja, aina ei voi voittaa. Tämän totesi 120 toimittajaa, kun Volvo esitteli uuden Volvo S60:n automaattista jarrutusjärjestelmää, jonka olisi pitänyt pysäyttää auto ennen törmäämistä.

Tapahtui mitä ei saisi tapahtua kameroiden edessä: Volvo törmäsi kuorma-autoon ja tapahtuma tallentui Ruotsin TV4:n videolle. Järjestelmän pitää toimiessaan tunnistaa edessä oleva ihminen, toinen auto tai mikä tahansa este, jos nopeutta on alle 25 km/h.

Videolla Volvo Henkilöautojen turvallisuuskeskuksen johtaja Hans Nyth joutuu hieman selittelemään, että kaikki ei mennyt niin kuin piti ja asiaa joudutaan vielä tutkimaan. Toimittaja kysyy aiheellisesti, että eikö tämä ole hieman huolestuttavaa.

Hieman?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.