Video: tee itse vuoristorata

Martti Ratia

John Ivers kyllästyi jonottamaan huvipuistojen laitejonoissa. Hän päätti tehdä oman vuoristoradan takapihalleen Indianan osavaltion Vincennesiin. Itse asiassa hän teki niitä kaksi: The Blue Flashin ja The Blue Toon.

Nyt miehestä on tullut maailmankuulu: hänestä on käyty tekemässä tv-juttuja mm. Japanin televisioon ja BBC:lle puhumattakaan oman maan Yhdysvaltojen tv-kanavista. Mies on esiintynyt mm. Ripley's Believe It Or Not- ja The Early Show -ohjelmissa.

Rata on tehty romuraudasta ja siinä on mm. 360 asteen silmukka ja nousu 7 metrin korkeuteen. Iversilla ei ollut aikaisempaa kokemusta vuoristoratojen rakentamisesta (kenellä nyt olisi...) ja radat syntyivät yritys ja erehdys -menetelmällä sekä hulppean pioneerihengen siivittäminä.

<object width="480" height="385"> <param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/cF6irUskuUY&amp;hl=fi_FI&amp;fs=1&amp;"></param> <param name="allowFullScreen" value="true"></param> <param name="allowscriptaccess" value="always"></param> <embed src="http://www.youtube.com/v/cF6irUskuUY&amp;hl=fi_FI&amp;fs=1&amp;" width="480" height="385" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" type="application/x-shockwave-flash"></embed> </object>

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut