Juustokuorrutettu karitsan paahtopaisti

1-1/2 paahtopaisti/hlö

suolaa

valkopippuria

öljyä

1 dl hapokasta valkoviiniä

paistoon sopivaa juustoa, esimerkiksi Dobbiaco, cheddar, emmental, gruyère.

Karitsan paahtopaistit ovat kooltaan pieniä, paino on noin 180-250 grammaa. Ruskista paahtopaistit pannulla molemmin puolin. Jäähdytä. Rouhi päälle kevyesti valkopippuria.

Voit pitää esivalmisteltuja paisteja jääkaapissa vuorokauden tai pari. Ota huoneenlämpöön ennen paistoa.

Kypsennä paistit uunissa 175 asteessa noin kahdeksan minuuttia. Lisää päälle 3-5 millin paksuinen juustosiivu ja jatka paahtamista niin, että paistin sisälämpötila nousee halutuksi.

Kypsän lampaanpaistin sisälämpötila on noin 77 astetta, mediumin 70 ja monien mielestä sopivan punertavaa 62 asteessa.

Ota uunista ja jätä lepäämään noin 10 minuutiksi ennen leikkaamista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.