Mud cake, täyteläinen suklaakakku

175 g voita

250 g tummaa suklaata (vähintään 70 %)

125 g maitosuklaata

2 dl sokeria + 2 rkl valkuaisvaahtoon

5 kananmunaa

2 rkl vehnäjauhoja

Pilko suklaat astiaan vesihauteessa sulatettaviksi. Kun suklaat ovat sulaneet hyvin, lisää sokeri ja voi. Sekoita kunnes sokeri ja voi ovat sulaneet kuumaan suklaaseen. Ota astia pois vesihauteesta.

Lisää munan keltuaiset ja sekoita hyvin.Vatkaa valkuaiset ja kaksi ruokalusikallista sokeria kovaksi vaahdoksi. Ripottele vehnäjauhot valkuaisvaahtoon (jauhojen määrä on oikea!).

Sekoita kolmannes valkuaisvaahdosta suklaaseokseen. Lisää loput valkuaisvaahdosta hellästi käännellen. Voitele irtopohjavuoka ja kumoa taikina vuokaan.

Paista 180 asteessa noin 40 minuuttia. Mutakakku on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä - kakun kuuluu olla rakenteeltaan kostea, lässähtäneen oloinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.