Italialaiset lihapullat tomaattikastikkeessa

lihapullat:

750 g sika-nautajauhelihaa

1 reilu sipuli silputtuna

3-4 valkosipulin kynttä silputtuna

1 muna

0,75 dl korppujauhoja

0,5-1 dl raastettua parmesaania

suolaa

mustapippuria

kourallinen tuoretta basilikaa silputtuna

öljyä ja voita paistamiseen

kastike:

3 purkkia tomaattimurskaa

yhden murskapurkin verran vettä

2 rkl tomaattipyrettä

1 sipuli silputtuna

2 valkosipulin kynttä silputtuna

kourallinen tuoretta basilikaa

suolaa ja mustapippuria

2 dl punaviiniä

Valmista ensin kastike. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kypsennä kastiketta noin puoli tuntia. Lisää vettä tai punaviiniä, jos kastike paksunee liikaa.

Valmista kastikkeen kiehuessa lihapullat. Sekoita lihapulla-ainekset tasaiseksi massaksi ja pyöritä pullat.

Ruskista pullat joka puolelta paistinpannussa. Lisää lihapullat tomaattikastikkeeseen ja kypsennä ruokaa vielä noin puoli tuntia.

Tarjoa pastan tai perunamuhennoksen kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.